Trends by Adina Buzatu

 

Date: 2008
Surface: 105 sqm
Client: Trends by Adina Buzatu
Where: Baneasa Shopping City, Bucharest 1

Short description:
The initial space, while restrictive as footprint, offered opportunities for vertical development given the free height of over 4.5m.
To maximize the existing space, insufficient for a classic storage room, we created a hidden, suspended storage with sliding doors on the upperside of the walls, accessible on a mobile ladder. The changing rooms are hidden behind a statement wall (behind the till). The volume of the till itself is a spectacular volumetric object, with circles within circles fof light, creating by playing with refraction and reflection.
The dark ceiling and dark floor almost „disappear”, highlighting the areas where the clothes are presented, that are strongly illuminated..
The concept created here was such a success that the client reproduced it in at least one other shop with slightly different graphics (at AFI Mall, Bucharest 5).